Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

У Турійську відбувся допрем'єрний показ фільму "Шлях поколінь"

Дата: 28.01.2022 11:28
Кількість переглядів: 1053

Непересічна подія зібрала людей близьких по духу та поглядах на прем'єрний показ української художньо-документальної стрічки Михайла Ухмана "Шлях поколінь", який відбувся 27 січня у Турійському міському будинку культури.

Значна частина фільму відзнята на Вовчаку, тим він особливо цікавий для турійчан. І не лише! Участь у зйомках взяли двоє наших земляків Михайло Наумчик та Юрій Прогонюк – турійські вовчаківці, близькі по духу та світогляду, а от у стрічці вони – в різних таборах.
В основі сюжету цього фільму – події, що відбувалися у двох часових вимірах: під час Другої світової війни, та сьогодення, позначене війною, яку вже восьмий рік веде проти нас Росія.

Фільм особливий ще й тим, що у його канву вплетені два живі інтерв’ю із зв'язковою УПА 93-річною Ганною Абрамчук із позивним "зелена", яка пройшла сталінські концтабори; та колишнім вояком УПА 97-річним Степаном Петрашем. 

До того ж частина акторського складу учасники російсько-української війни. Вони "розповідають" свою справжню історію, що й пробирає до мурашок. У нинішній час, коли повітря натягнуте до неможливості через загрозу повномасштабної війни, фільм особливо чіпляє, нагадує про багатолітню боротьбу нашого народу, показує його незламність та силу духу, стає ковтком патріотизму.

Після демонстрації кінострічки враженнями поділилися заступник Турійського селищного голови Сергій Власюк, голови Ковельської райдержадміністрації та Ковельської районної ради Ольга Черен і В’ячеслав Шворак. До громади в залі звернувся голова спілки ветеранів АТО/ООС Володимир Сидорук; директор комунальної установи «Вовчак – Волинська Січ» Василь Мазурик; депутат Турійської селищної ради, вовчаківець Андрій Полячук. Планами про майбутні творчі проєкти, які знову ж будуть зніматися частково на Турійщині, поділився співпродюсер фільму «Шлях поколінь», кіборг Сергій Караван.

В той вечір звучало багато теплих слів подяки на адресу усіх, хто допомагав зі створенням кінострічки, адже знята вона за кошти меценатів, патріотів, людей, яких хвилює Україна.

Нині прем’єрні покази відбуваються в різних містах по всій Україні, а восени 2022 року «Шлях поколінь» має вийти на екрани кінотеатрів.

Сектор розвитку, комунікацій, зв’язків з громадськістю та проєктної діяльності Турійської селищної ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора