Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

Відбулася 18 чергова сесія Турійської селищної ради

Дата: 10.11.2021 10:46
Кількість переглядів: 574

Фото без опису9 листопада відбулася вісімнадцята чергова сесія Турійської селищної ради. У порядок денний було включено 55 питань, але перед тим, як прийняти його в цілому, депутати внесли певні зміни.

Першим питанням традиційно стало розгляд змін до бюджету громади, затвердженого на нинішній рік. Одне з них стосувалося виділення коштів на первинну ланку медицини та Турійській лікарні планового лікування для доплати медичним працівникам, які обслуговують хворих на COVID-19.

Під час обговорення питання, що стосувалося затвердження фінансового плану КНП  «Турійський центр первинної медико-санітарної допомоги» на 2022 рік директор підприємства Жанна Бучко поінформувала присутніх про стан захворюваності у громаді на COVID-19 та темпи вакцинації. Зокрема, вона озвучила, що з початку пандемії на Турійщині зафіксовано 1663 випадки. За цей час було зроблено понад 3 тисячі ПЛР-тестів та 4 тисячі експрес-тестів. Щодо вакцинації, то на сьогоднійшній день у Турійському центрі ПМСД є чотири види вакцини:  AstraZeneca, CoronaVac, Pfizer, Moderna. Також обговорили моменти, пов’язані із переходом Турійської громади у «червону» зону.

На сесії піднімалось питання і щодо функціонування соматичного відділення Турійської лікарні планового лікування, де повинні лікувати хворих на COVID-19. За пропозицією Павла Корецького було вирішено направити у центральні органи звернення від депутатського корпусу Турійської селищної ради щодо збільшення ліжок у цьому відділенні. Також головний лікар Петро Мельничук розповів про ситуацію, яка склалася із приміщенням колишньої стоматполіклініки, яке нині частково знаходиться в оренді приватних лікарів-стоматологів. Проблема виникла із оплатою за комунальні  послуги. Депутати вирішили проаналізувати дані, оглянути приміщення перед тим, як прийняти відповідне рішення.

Блок питань стосувався утворення старостинських округів на території громади та певних змін у документах, пов’язаних із функціонуванням старостатів та діяльності старост.

Низка питань стосувалася кадрових змін. Так у Новодвірський заклад дошкільної освіти ввели ставку кочегара, а у штатні розписи Турійського будинку дитячої творчості та КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» вводилося по пів ставки завгоспа й прибиральниці.

Також депутати «дали добро» на передачу з балансу Турійської селищної ради на баланс відділу освіти, молоді та спорту закладів дошкільної освіти. Відповідно було прийняте рішення і про зміни у структурі виконавчих органів ради, загальної чисельності апарату ради та її виконавчих органів.

Депутати розглянули та прийняли відповідні рішення щодо перейменування та затвердження у новій редакції статутів Будинку дитячої творчості та Дитячо-юнацької спортивної школи. Крім того, внесли зміни у попередньо прийняте рішення, що стосувалося зміни засновника, перейменування та затвердження статутів закладів дошкільної освіти. Водночас проголосували за внесення змін у мережу розпорядників та одержувачів коштів місцевого бюджету на 2022 рік.

Обранці громади «дали добро» на прийняття з балансу відділу освіти, молоді та спорту трактора Т-16, який знаходився у боблівській школі, на баланс Турійської селищної ради. Як озвучив заступник Турійського селищного голови Сергій Власюк, з допомогою місцевого господарника спробують трактор «поставити на колеса», аби в подальшому ним користувалася громада Боблівського старостату під час проведення благоустрою.

Депутати проголосували за внесення змін у Програму розвитку житлово-комунального підприємства та благоустрою населених пунктів, прийняту на 2021–2023 роки; Програму підтримки розвитку та діяльності КЗ «Історико-культурний комплекс «Вовчак – Волинська Січ», прийняту на 2021–2025 роки; Програму підтримки та розвитку Об’єднаного трудового архіву Турійської селищної ради на 2021–2025 роки.

Також проголосували за зменшення на 50 % оплати за харчування для вихованця Купичівського закладу дошкільної освіти.

На сесії депутати обговорили внесення змін у попередньо прийняте рішення, що стосувалося Програми соціально-економічного розвитку Турійської селищної територіальної громади на період 2021–2022 років. Пов’язані вони з тим, що у ній не передбачений комплекс робіт, які нині здійснюються за кошти соцеконому, виділені з державного бюджету.

Обранці громади проголосували за внесення змін у рішення щодо Програми «Екологія-2020–2021». А також у попередньо прийняте рішення селищної ради «Про затвердження в новій редакції Положення про цільовий фонд Турійської селищної ради Волинської області».

Також одноголосно «дали добро» на делегування повноважень виконавчого комітету селищному голові щодо забезпечення надання адміністративних послуг, зокрема, що стосується питань адресних номерів. Така необхідність виникла у зв’язку із вимогою у п’ятиденний термін розглядати дані питання, відповідно до чинного законодавства.

Депутати обговорили ще два звернення своїх колег. Тетяна Андрійчук звернулася із проханням ввести пів ставки медичної сестри у штат Турійського територіального центру для обслуговування населення частини Турійська, яке в народі називають Містечко. Василь Шудрук підняв питання закриття поштових відділень у зв’язку з тим, що Ковельський район увійшов в пілотний проєкт. Він зауважив, що люди обурені не належним обслуговуванням «Укрпошти». Тож закликав надіслати звернення від депутатського корпусу Турійської селищної ради до депутатів Верховної Ради щодо функціонування «Укрпошти». Депутати підтримали своїх колег у цих питаннях.

Традиційно значний блок питань, винесених на сесію, стосувався землі. Одне з них по Туличівському старостинському окрузі щодо поділу пасовищ. Депутати не були одностайні у рішенні. Звучали пропозиції вилучити 8 гектарів землі із пасовища, розміром 25 гектарів, для того, щоб задовольнити заяви, подані раніше. Та, зрештою, вирішили дослухатися до рішення селян, прийнятого на сходах громади у Туличеві.

Колізія виникла і під час розгляду земельних питань по Маковичівському старостинському окрузі. Тож депутати прийняли рішення і там провести сходи селян, аби розібратися у ситуації на місці.

Детально ознайомитися з рішеннями 18 сесії, прийнятими по кожному питанню порядку денного, можна буде на сайті Турійської селищної територіальної громади.

Сектор розвитку, комунікацій та зв’язків з громадськістю Турійської селищної ради.

 

    


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора