Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

У Сельці на сходах селян спільно обговорили, над чим працювати вподальшому

Дата: 30.06.2021 13:04
Кількість переглядів: 1043

Фото без описуПеред громадою сіл Селець та Задиби за пів року роботи на посаді старости відзвітувала Руслана Солтис. 
Вона, зокрема, зауважила, що під час прийняття на сесії Програми соціально-економічного розвитку громади на 2021 рік  з її ініціативи було включено проведення поточного ремонту будівлі ФАПу в Сельці (перекриття даху та утеплення фасаду); ремонт відрізка дороги по вулиці Вишнева у Сельці; ремонт дороги Левадна у Задибах.

За цей короткий проміжок часу на посаді старости Руслані Солтис спільно з громадою за активної підтримки місцевого фермерського господарства "Перлина Турії" та Турійської селищної ради вдалося зробити низку справ для покращення стану сіл. Зокрема, були встановлені дитячі ігрові майданчики у Сельці та Задибах (самі споруди закупила ще сільська рада), а також огорожі. Нова огорожа встановлена і біля бібліотеки в Сельці. Як зауважила староста, стовпці вони використали з старої огорожі, сітку закупила селищна рада, бетоном забезпечила "Перлина Турії", а роботу виконали місцеві чоловіки. Проводилась робота із вивезення сміття та прибирання кладовищ і стихійних сміттєзвалищ. У Сельці встановлені баки для роздільного сміття (скла, пластику), тож староста закликала людей дбати про чистоту свого села і не створювати проблем із стихійними смітниками. Руслана Миколаївна озвучила, що до Великодня за кошти сім'ї Грищуків був встановлений новий металевий хрест-фігура. У перші місяці весни проводилося прибирання територій сіл. Староста подякувала активним односельцям за допомогу у проведенні благоустрою і закликала людей не бути байдужими й спільно дбати про чистоту своїх сіл. У літній період проводиться обкошування. А говорячи про зимовий, староста зауважила, що завдяки "Перлині Турії" дороги були розчищені від снігу. Також було озвучено, що у приміщенні ФАПу зроблений косметичний ремонт, замінена підлога, встановлені нові двері. У школу в Сельці придбано новий котел.

Одним з болючих питань для села Селець, як зауважила Руслана Миколаївна, є нецільове використання земельної ділянки в урочищі Юхимівка. Мешканець Ковеля, взявши ділянку під ведення особистого селянського господарства, насправді зробив кар'єр. З тієї території вивозиться пісок, який йде на продаж. 

Щодо ведення діловодства, то староста розповіла, що із 129 звернень – більшість стосувалися земельної сфери. За звітний період також було видано 180 довідок, 5 характеристик, 26 довідок про реєстрацію місця проживання, зареєстровано 12 новоприбулих громадян і 6 знято з реєстрації.

Фото без описуДо обговорення проведення благоустрою сіл долучився керівник ФГ "Перлина Турії", депутат обласної ради Володимир Яренчук. Він розповів, що агропідприємство придбало гусеничний трактор, тож тепер є змога зачищати смітники. Також Володимир Арсентійович зауважив, що 8 серпня планується проведення фестивалю за участю шести районів на території села Задиби. Він звернувся до місцевих мешканців з проханням навести лад біля своїх садиб. Також зауважив, що варто їм дбати про порядок на кладовищі і власними силами очищати від насіянь акацій, які торік фермерське господарство позрізало. Звертаючись до Турійського селищного голови, Володимир Арсентійович зауважив, що „Перлина Турії” найбільше сплачує податку до місцевого бюджету, зважаючи на це, він висловив прохання у майбутньому зробити асфальтну дорогу до клубу, а також тротуарну доріжку. В свою чергу очільник громади Олексій Безсмертний подякував Володимиру Яренчуку за вклад у розвиток сіл і зауважив, що без допомоги таких господарників громаді не обійтися. Адже Турійська громада надто велика і провести благоустрій у 52 селах, які до неї увійшли, складно, зважаючи ще й на невеликий місцевий бюджет.

Присутні на сходах селян мешканці сіл Задиби та Селець озвучили низку робіт, які варто було б провести.

На завершення методом голосування присутні оцінили роботу старости задовільною і побажали енергії та натхнення для праці на благо сіл.
ДОВІДКОВО
На території сіл Селець та Задиби зареєстровано 752 людини, фактично проживає 650: у Сельці – 470, у Задибах – 180. На території старостату проживає 83 дитини дошкільного віку і 147 – шкільного. Є 27 багатодітних сімей, які виховують 106 дітей. У Сельці та Задибах проживає 9 учасників АТО.
Прессекретар Турійської селищної ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора