Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

Створена міжвідомча група Турійської селищної ради з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення

Дата: 15.04.2021 18:26
Кількість переглядів: 1341

14 квітня за участю Турійського селищного голови Олексія Безсмертного відбулося перше засідання новоствореної міжвідомчої робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, яка є постійно діючим дорадчим органом.

Головою міжвідомчої групи є заступник Турійської селищної ради з питань діяльності виконавчих органів Жанна Яковініч; заступником – її колега Сергій Власюк, секретарем – провідний спеціаліст з питань соціального захисту та охорони праці відділу гуманітарної політики Турійської селищної ради Олена Гончарук. Також до групи увійшли: головний державний інспектор управління Держпраці у Волинській області Олена Сорокіна; начальник фінансового відділу Турійської селищної ради Наталія Кузьмич; інспектор з праці юридичного сектору Турійської селищної ради Василь Поліщук; начальник Турійської державної податкової інспекції Головного управління Державної податкової служби України у Волинській області Лариса Горбач; в.о.директора Турійської районної філії Волинського обласного центру зайнятості Сергій Яровенко; депутат Турійської селищної ради Юрій Пушкарський; заступник начальника Турійського сектору поліцейської діяльності № 1 Ковельського районного управління поліції ГУ НП України у Волинській області Володимир Мальвін.

На перше засідання робочої групи, яка носила організаційно-інформаційний характер, були запрошені старости Турійської громади. Жанна Яковініч, насамперед, ознайомила усіх присутніх з положенням, при цьому зазначивши, що основним завданням їхнього дорадчого органу є підготовка пропозицій стосовно визначення шляхів, механізмів та способів вирішення питань, які стосуються легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення. Також вона зауважила, що новостворена робоча група буде проводити роботу із збирання та моніторингу інформації про факти нелегальної виплати заробітної плати і зайнятості населення; здійснювати аналіз стану справ та причин виникнення проблем, пов’язаних з легальною виплатою заробітної плати та зайнятості населення; розглядати результати моніторингу (перевірок), проведених Пенсійним фондом, Державною податковою службою та Службою зайнятості. Робоча група у складі не менше трьох осіб проводитиме вибіркові обстеження діяльності суб’єктів господарювання, при цьому будуть надаватися роз’яснення чинного законодавства про працю та зайнятість населення, а також пропозиції щодо покращення роботи та усунення зауважень. Якщо ж виявлені порушення не будуть усунені у визначений термін, тоді посадові особи Турійської селищної ради можуть направляти подання до територіального органу виконавчої влади, яка реалізує державну політику з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю.

Своє бачення діяльності міжвідомчої робочої групи почергово висловили її члени, очільник громади, а також старости. Неодноразово наголошувалось, що головне завдання групи не карати чи штрафувати певні підприємства та ФОПи, а, насамперед, співпрацювати, для того, щоб знайти золоту середину між тим, як їм діяти в правовому полі і завдяки сплаті податків наповнювати місцевий бюджет. Зокрема, головний державний інспектор управління Держпраці у Волинській області Олена Сорокіна озвучила суми штрафів за виявленні порушення, які значно зросли. Щодо нелегальної праці та як цьому протидіяти висловився в.о. директора Турійської районної філії Волинського обласного центру зайнятості Сергій Яровенко. Про декларування землі, а також транспортних засобів, про різні нюанси сплати податків розповіла начальник Турійської державної податкової інспекції Головного управління Державної податкової служби України у Волинській області Лариса Горбач. Депутат селищної ради Юрій Пушкарський зауважив, що у роботі новоствореної групи потрібно знайти баланс між стимулюванням підприємств і ФОПів  щодо наповнення місцевого бюджету та налагодженням з бізнесом партнерських відносин. Також учасники засідання наголошували, що для реалізації поставлених цілей потрібна тісна співпраця із старостами, бо вони найкраще володіють інформацією у своїх селах.

Підсумовуючи усе сказане на першому засіданні новоствореної міжвідомчої робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, Турійський селищний голова Олексій Безсмертний зауважив, що для життєдіяльності громади потрібно шукати шляхи для наповнення місцевого бюджету, зокрема, завдяки сплаті податків, водночас знаходячи порозуміння із підприємцями та суб’єктами господарювання за активної участі старост сільських громад.

Прессекретар Турійської селищної ради.

 

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото Ірини ПРУС.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора