Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

На позачерговій сесії депутати розглянули шість питань, по деяких – тривали гарячі дискусії

Дата: 07.04.2021 17:14
Кількість переглядів: 1737

Фото без описуВ останній день березня відбулося засідання восьмої позачергової сесії Турійської селищної ради восьмого скликання. Участь у ньому взяли 24 депутати. На розгляд обранців громади було винесено шість питань. Пропозицію Юрія Пушкарського включити у порядок денний ще одне питання за зверненням виборця, яке стосувалося земельної ділянки в селі Кульчин, депутати не підтримали, оскільки по цьому питанню має відбутися судовий розгляд.

У зв’язку з тим, що з державного бюджету надійшли кошти у сумі 500 тисяч гривень на проплату за заміну покрівлі в КП «Турійська лікарня планового лікування», потрібно було внести зміни у бюджет територіальної громади. Крім того, Оваднівська громада спрямувала кошти на КНП «Турійський центр первинної медико-санітарної допомоги» та Турійський територіальний центр соціального обслуговування.

Аби в майбутньому конструктивніше і швидше розглядати питання, що стосуються бюджету, Сергій Хомич запропонував надавати депутатам коротке аналітичне пояснення щодо змін у бюджеті. Турійський селищний голова Олексій Безсмертний відразу доручив фінансовому відділу взяти це до уваги при підготовці фінансових питань, які розглядатимуться на майбутніх сесіях.

Одноголосно депутати дали згоду на пільгову оплату за харчування двом дітям, які відвідують Перевалівський заклад дошкільної освіти, у зв’язку з тим, що їх сім’ї потрапили у складні життєві обставини.

На сесії депутати заслухали звіт директора ДП „Турійське лісове господарство” Дмитра Войтюка про діяльність підприємства за минулий рік.

Фото без опису

Він розповів, що держлісфонд підприємства становить 29 180 гектарів, з них майже 10 тисяч гектарів – заказники. До складу лісгоспу входить п’ять лісництв – Перевалівське, Мокрецьке, Радовичівське, Осівське, Ружинське. У минулому році було заготовлено 40 188 м куб. деревини від усіх видів рубок. За словами керівника ДП „Турійське лісове господарство”, від реалізації лісопродукції та продукції переробки підприємство отримало понад 33 мільйони гривень. Продаж здійснювався через аукціони, які проводились щоквартально. Також ДП „Турійське лісове господарство” реалізувало понад 3,5 тисяч ялинок на суму майже 228 тисяч гривень і меду – на суму понад 25 тисяч гривень. За минулий рік підприємство сплатило податків та обов’язкових платежів до зведеного бюджету у сумі 9 мільйонів 384 тисячі 400 гривень. Зокрема у місцевий бюджет – 4 мільйони 918 тисяч 800 гривень. Оскільки депутатів цікавили не лише надходження коштів, а й екологічна ситуація щодо стану наших лісів, кількості насаджень, то директор Турійського лісового господарства навів такі цифри: у 2020 році відтворено лісів на понад 172 гектарах, з них методом садіння і висівання на майже 100 гектарах, а під природне оновлення лісу залишено близько 84 гектарів.

Піднімалося і питання подальшої реорганізації лісгоспів. Дмитро Войтюк зауважив, що офіційної інформації про те, що Турійське лісове господарство увійде до Володимир-Волинсього району немає, це лише на рівні розмов. Але він звернувся до депутатів з пропозицією спільно відстоювати позицію віднесення їхнього підприємства при реорганізації до Ковельського району, що є логічним і кращим варіантом для Турійської громади.

Ще одним з питань порядку денного, при розгляді якого виникла дискусія, стосувалося продовження договору оренди майна комунальному підприємству «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». Виникла вона у зв’язку з тим, що керівництво Турійської лікарні планового лікування має намір біля приймального відділення створити травмпункт, де будуть поруч мала операційна та кабінет травматолога. Для цього планували задіяти кабінети «швидкої», перенісши її в інше місце. З цим не погоджувалося керівництво КП «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». Зрештою депутати вирішили продовжити до кінця року договір на оренду, а за літній період вирішити питання з приміщенням, куди могла б переїхати «служба швидкої допомоги», щоб у Турійській лікарні змогли створити всі умови для функціонування якісного та сучасного травмпункту, який був би зручний для людей.

Не менш ретельно депутати підійшли до розгляду п’ятого питання порядку денного. Воно стосувалося надання дозволу на розроблення детального плану території для розміщення трансформаторної підстанції та зміни цільового призначення земельної ділянки по вулиці Жежків, 33 у Турійську для подальшого будівництва на ній фабрики по переробці та виготовленню виробів з деревини. 

Фото без опису

У «Різному» депутати обговорили певні організаційні питання, що стосувалися ефективності проведення засідань сесій.

По кожному питанню порядку денного обранці громади прийняли відповідні рішення, які будуть оприлюднені на сайті Турійської територіальної громади.

 

Прессекретар Турійської селищної ради.

Фото Ірини Прус.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора