Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

На сьомій сесії депутати розглянули важливі питання життєдіяльності громади

Дата: 01.04.2021 10:55
Кількість переглядів: 1511

Відбулася сьома позачергова сесія Турійської селищної ради восьмого скликання. У її роботі взяли участь 20 депутатів, які розглянули і прийняли рішення по 13 питаннях порядку денного.

Одним з перших питань було внесення змін до бюджету Турійської селищної ради територіальної громади. Кошти у сумі 470 тисяч гривень, які закладалися у бюджеті на ремонт ЦНАПу, перенаправили на інші цілі, оскільки на ремонт повинні надійти кошти із обласного бюджету. Тож 100 тис.грн спрямували  у КНП «Турійський центр первинної медико-санітарної допомоги» на ремонтні роботи медзакладів громади, 150 тис.грн – на заробітну плату працівникам садочків, 50 тисяч спрямували на оплату за відеокамери, 50 тисяч – на придбання котла у чорніївський клуб, 50 тис.грн – на ремонт клубу в селі Кульчин, 50 тис.грн – на виготовлення проектно-кошторисної документації на здійснення ремонту вулиці Луцька у Турійську, 20 тис.грн спрямували на мобілізаційну програму. Також здійснили переміщення коштів в освітянській галузі.

Одноголосно депутати затвердили програму оздоровлення та відпочинку дітей закладів загальної середньої освіти на три наступні роки. Внесли зміни у попередньо прийняте рішення щодо структури виконавчих органів ради, загальної чисельності апарату ради та її виконавчих органів. Крім того, проголосували за те, щоб ввести в склад виконавчого комітету Турійської селищної ради заступника голови Жанну Яковініч і вивести зі складу Валентину Мартинюк.

Особливо ретельно і детально депутати підійшли до розгляду трьох питань порядку денного, які стосувалися встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку, сплати податку на нерухоме майно, встановлення ставок єдиного податку. Актуальність цих питань виникла через необхідність встановлення однакових податкових ставок на всій території громади. По деяких пунктах тривали дискусії як під час засідань профільних комісій, так і на сесії. У підсумку депутати зійшлися на тому, що нині вони приймають лише проект рішення, який за процедурою повинен пройти обговорення.  За той час буде опрацьовано всі позитивні моменти щодо наповнення бюджету громади та вивчено ризики і негативні моменти для бізнесу, агроформувань, підприємств, щоб зрештою прийняти остаточний варіант рішення по даних питаннях. 

Без зауважень обранці громади проголосували за включення земельної ділянки у селищі Турійськ до переліку тих, що виставляються на земельні торги. Як було зауважено, розташована вона біля колишнього хімскладу, й в майбутньому місцевий підприємець планує розмістити на цій ділянці сонячні панелі.

Також депутати одноголосно проголосували за надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства на території селища Турійськ Віталію Сущику.

Під час розгляду питання порядку денного «Про встановлення квоти щодо надання земельних ділянок для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) в районі вулиці Мисливська озвучили, що на цій вулиці є 36 земельних ділянок, з них 18 нададуть учасникам АТО/ООС, решту – людям пільгових категорій та молодим сім’ям.

Депутати також розглянули звернення директора комунального підприємства «Турійський селищний ринок» щодо збільшення розміру плати за торгове місце на ринку, яка не зростала з 2012 року. Пропонувалося в 1,5 ризи збільшити її для власників контейнерів і в 1,75 рази – для приїжджих. Пов’язано це з тим, що нині в місяць дохід підприємства становить приблизно 25 тисяч гривень, в той час як на життєдіяльність комунального підприємства потрібно до сорока тисяч гривень. Обранці громади одноголосно підтримали запропоновані зміни і прийняли відповідне рішення.

Актуальні питання піднімалися і у «Різному». Зокрема, Василь Мазурик звернувся до колег із пропозицією надіслати колективне звернення до голови облдержадміністрації, керівника держлісгоспу та інших інстанцій області з приводу передачі частини земель, які належать до фонду ДП «Турійське лісове господарство»  у відання Володимир-Волинського держлісгоспу. Турійська громада входить до Ковельського району, то, відповідно до озвучених планів реорганізації державних лісгоспів, вийде так, що частина земель нашої громади буде в управлінні іншого району.

Про хід вакцинації від CОVID-19 проінформувала присутніх на сесії директор КНП «Турійський центр первинної медико-санітарної допомоги» Жанна Бучко. Зокрема, вона повідомила, що бажаючі отримати щеплення можуть записуватися за номером телефону (068)9032063 або звертатися до своїх сімейних лікарів.

По кожному питанню порядку денного депутати прийняли рішення, які будуть оприлюдненні на сайті Турійської селищної ради територіальної громади.

Прессекретар Турійської селищної ради.

Фото Ірини Прус.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора