Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

На п’ятій черговій сесії Турійської селищної ради депутати прийняли рішення із понад 600 питань

Дата: 05.03.2021 10:47
Кількість переглядів: 1673

25 лютого відбулася п’ята чергова сесія Турійської селищної ради восьмого скликання. На ній були присутні 20 депутатів. Перед початком сесії Олексій Безсмертний оголосив про створення у раді фракції ”Сила і честь” у складі трьох депутатів.

У порядок денний було включено 621 питання. Левова частка з них, майже 600 питань – земельні. Перед тим, як винести їх на розгляд депутатів у сесійну залу, кожне питання розглядалося на профільних комісіях.

Перші два питання порядку денного стосувалися бюджету: депутати заслухали інформацію про виконання селищного бюджету за 2020 рік і дали добро внести зміни у цьогорічний. Третє питання порядку денного стосувалося виконання програми економічного і соціального розвитку Турійської селищної ради. Обранці громади також дали добро внести зміни у раніше прийняте рішення сесії „Про затвердження структури виконавчих органів ради, загальної чисельності апарату та її виконавчих органів”. Одноголосно обранці підтримали рішення змінити назву установи КУ „Об’єднаний трудовий архів” Турійської селищної ради та затвердили статут. По питанню „Про управління об’єктами власності Турійської селищної ради територіальної громади” доповідала Іванна Бриська, спеціаліст відділу організаційного, кадрового, мобілізаційного та програмного забезпечення Турійської селищної ради. Одноголосно депутати підтримали рішення оголосити конкурс на посаду директора Боблівської школи. Також заслухали звіт Тетяни Андрійчук, завідувачки КП „Турійська ЦРЛ № 10” та дали добро укласти з нею контракт на новий термін. Одноголосно депутати підтримали рішення ліквідувати територіальні виборчі комісії.

Крім того, на сесії прийняли декілька програм: про патріотичне виховання молоді, підготовки та проведення приписки і призову юнаків на строкову військову службу, здійснення заходів мобілізаційної підготовки; про покращення обслуговування платників податків Турійською державною податковою інспекцією; програму підтримки індивідуального житлового будівництва на селі „Власний дім”. А також внесли зміни до програми фінансової підтримки КНП „Центр первинної медико-санітарної допомоги” на 2021–2023 роки.

Перед тим, як прийняти програму про забезпечення особистої безпеки громадян, підтримання публічного порядку та публічної безпеки, в тому числі безпеки дорожнього руху, а також протидії злочинності на території Турійської громади, доповідав заступник начальника сектору поліцейської діяльності №1 (смт Турійськ) Ковельського РУП  ГУНП у Волинській області Володимир Мазін. Він зауважив, що одна з найбільших проблем сьогодні – це крадіжки. Часто їх здійснюють мешканці ромської національності і переважно не місцеві. Також Володимир Мазін зазначив, що для покращення розкриття злочинів варто було б встановити більшу кількість камер. Ще одним пунктом розмови стали зауваження депутатів, щодо поганого освітлення пішоходів, відсутності певних дорожніх знаків. Володимир Мазін повідомив, що найближчим часом разом із патрульною поліцією обстежать дороги і надішлють в „Автодор” свої зауваження та пропозиції.

Під час розгляду питання щодо оплати за харчування дітей у закладах дошкільної освіти, депутати підтримали пропозицію зменшити на 50 % вартість харчування для частини дітей із сімей, які потрапили у складні життєві обставини.

За зверненням депутата Антоніни Гут був підготовлений проєкт рішення про колективне звернення депутатів Турійської селищної ради до Верховної Ради України щодо законодавства про народовладдя. Депутати це рішення підтримали одноголосно.

Обранці громади дали дозвіл Турійському ЖКГ виготовити технічну документацію на освітлення вулиць Луцької та ім. Анатолія Лук’янова в селі Туличів, в селі Сушибаба та вулиці Енергетиків в Турійську.

Заслухали інформацію провідного спеціаліста відділу контролю за обігом засобів захисту рослин управління фітосанітарної безпеки Галини Беляновської про попередження загибелі бджіл при застосуванні пестицидів та агрохімікатів на території громади.

Затвердили розпорядження Турійського селищного голови, видані у міжсесійний період.

У питанні „Різне” депутати заслухали інформацію інспекції Волинського обласного рибоохоронного патруля, а також низку інших повідомлень. Крім того, провідний спеціаліст з питань культури відділу гуманітарної політики Турійської селищної ради Андрій Полячук продемонстрував депутатам презентацію свого бачення подальшої реорганізації закладів культури Турійської громади. Як зауважили присутні, задум цікавий, але потребує детального вивчення та обмірковування подальших кроків у цьому напрямі.

По кожному питанню порядку денного були прийняті відповідні рішення.

 

 

 

 

Прессекретар Турійської селищної ради.

Фото Ірини ПРУС.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора