Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

На третьому засіданні сесії Турійської селищної ради депутати розглянули 240 питань

Дата: 27.01.2021 17:32
Кількість переглядів: 484

21 січня відбулося третє чергове засідання сесії Турійської селищної ради восьмого скликання. Із 26 депутатів присутніми на сесії були 23. На розгляд обранців громади винесли 240 питань порядку денного.

Левова частка з них (а це 204 питання) стосувалися земельної сфери. Доповідав по зазначених питаннях Артем Тимошук, спеціаліст ІІ категорії-землевпорядник селищної ради. Варто зауважити, що кожне з 204 питань напередодні детально вивчала та обговорювала профільна комісія (голова – Юрій Нестерук), засідання якої тривало понад п’ять годин.

Декілька питань стосувалися пільг та оплати за харчування дітей у школах і садочках, а також пільгових категорій за кошти місцевого бюджету.

Депутати затвердили низку змін до прийнятих раніше рішень. Зокрема, щодо створення відділу освіти, молоді та спорту Турійської селищної ради; затвердження старост (у зв’язку з відмовою Валентини Мартинюк обіймати посаду старости сіл, що входили до Туличівської сільської ради); щодо затвердження структури виконавчих органів ради, загальної чисельності апарату ради та її виконавчих органів та інші.

Одним із кадрових питань було затвердження заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів. Запропоновану Олексієм Безсмертним кандидатуру Жанни Яковініч депутати підтримали одноголосно.

Одностайно депутати також прийняли рішення по питаннях: «Про покладання обов’язків із вчинення нотаріальних дій та вчинення дій щодо ведення господарського обліку», «Про виготовлення печаток та штампів для використання в роботі старостами населених пунктів, територія яких увійшла до Турійської селищної ради», «Про доручення селищному голові здійснювати окремі повноваження селищної ради щодо управління комунальною власністю», «Про намір передачі в оренду майна, що належить до власності Турійської селищної ради (територіальної громади) та включення об’єктів нерухомого майна до Переліку другого типу», «Про закріплення майна комунальної власності на праві оперативного управління або господарського відання».

Депутати заслухали звіт директора КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Турійської селищної ради Волинської області Тетяни Каліщук і оплесками подякували за роботу працівникам цієї установи.

Також прийняли цільову соціальну програму розвитку фізичної культури і спорту на 2021–2023 роки і затвердили Положення про військово-обліковий стіл Турійської селищної ради. Обранці громади дали добро на створення Відділу служби у справах дітей Турійської селищної ради та комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Турійської селищної ради.

У зв’язку з розформуванням Турійського району низка організацій та установ змушені змінити назву та затвердити нові статути. Це зробили центральна бібліотека Турійської  централізованої бібліотечної системи; Турійський районний будинок культури; КНП „Турійська центральна районна лікарня” Турійської районної ради; КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Турійської районної ради; КП «Турійська центральна районна аптека № 10»; КП «Турійська районна друкарня». Частина питань стосувалися зміни структури та чисельності працівників установи чи організації, зокрема: територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), Турійського міського будинку культури та Турійської публічної бібліотеки. Крім того, депутати дали добро внести зміни до штатного розпису Соловичівського ДНЗ.

Під час засідання сесії обранці громади розглянули шість депутатських звернень:

Юрія Пушкарського та Антоніни Гут про унормування цін на природний газ та електроенергію;

Сергія Хомича щодо вжиття необхідних заходів з метою недопущення порушень ЗУ «Про доступ до публічної інформації»;

Володимира Красулі щодо здійснення звуко- та відеофіксації засідань постійних комісій та сесій селищної ради;

Володимира Красулі щодо встановлення пересувного пункту габаритно-вагового контролю;

Володимира Красулі щодо створення постійно діючої комісії із земельних питань;

Наталії Поліщук щодо вивчення питання про передачу газопроводів на баланс громади.

Ще одне звернення було від старости Кульчинського старостинського округу Інни Красулі щодо подальшого функціонування ФАПу с. Кульчин.

По кожному питанню порядку денного депутати прийняли відповідні рішення. Детально з ними можна буде ознайомитися у розділі «Архів документів».

 

Прессекретар Турійської селищної ради.

Фото Ірини ПРУС.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора