Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

Обережно! Струм високої напруги!

Дата: 17.08.2020 12:45
Кількість переглядів: 268

Нещодавно поблизу села Заболоття Любомльського району під час риболовлі загинув 25-річний чоловік.  Чоловік рибалив на заболоченій території і довгим вудилищем наблизився на недопустиму відстань до лінії електропередачі Головне – Шацьк напругою 110 кВ. Струм пройшов по вудці крізь постраждалого.

У 2020 році це вже третій смертельний випадок в охоронних зонах ліній електропередачі. Такі нещасні випадки стаються винятково через необачність, а часом і через елементарну безвідповідальність.

У ПрАТ «Волиньобленерго» знову нагадують і застерігають волинян – дотримуйтеся правил електробезпеки! Струм високої напруги не вимагає дотику для ураження. Наближення вудкою чи волосінню ближче як 2 м до проводу може спровокувати ураження. Якщо рибалите і поблизу водойми є лінія електропередачі – ви в смертельній небезпеці. Купуючи вудки дітям, поясніть – де можна рибалити, а де ні!

Уздовж високовольтних ліній електропередач встановлено коридор, який називають охоронною зоною. Ця відстань від проводу праворуч-ліворуч і, залежно від напруги, становить до 20 м. В охоронних зонах заборонена не тільки риболовля! Будь-які дії чи роботи в такій зоні узгоджують з енергорозподільчим підприємством.

Не треба забувати і про те, що коли під час сильного вітру обривається провід, виникає крокова напруга. Вона вражає струмом на відстані 8 м. Наближатися до такого проводу смертельно небезпечно.

У разі виявлення будь-якого пошкодження, телефонуйте на номер кол-центру

0-800-21-01-31 (надає консультації та реагує на звернення цілодобово). 

Пам’ятайте: поблизу охоронних зон повітряних і кабельних ліній, трансформаторних підстанцій, розподільних пунктів риболовля заборонена!

Дотримуйтеся простих правил електробезпеки і обов’язково попередьте дітей, які у вільний від навчання час шукають способи активного відпочинку.

Рибальте тільки в дозволених місця! Бережіть себе і близьких!

 

Інженер прес-центру

ПрАТ "Волиньобленерго"

Інна Ройко

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора