Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

Перша онлайн-зустріч з реалізації проєкту:«Надання інформаційної та організаційної підтримки жінкам різного віку та дівчатам, у зв’язку з коронавірусом, віддалених сіл України» відбулася

Дата: 25.06.2020 16:36
Кількість переглядів: 326

Фото без описуДля надання психологічної  допомоги жінкам та дівчатам з маленьких віддалених сіл Турійської об’єднаної територіальної громади, жінкам літнього віку та одиноко проживаючим, мамам діток з інвалідністю, або які самі виховують дітей, Турійська селищна рада почала реалізовувати проєкт «Надання інформаційної та організаційної підтримки жінкам різного віку та дівчатам, у зв’язку з коронавірусом, віддалених сіл України». Минулого тижня в рамках проєкту відбулася перша онлайн-зустріч. Її організаторами виступили голова Всеукраїнської громадської організації «Центр розвитку демократії» Елла Ламах та менеджер проєктів Турійської ОТГ Галина Абрамчук. Участь у заході взяли понад 20 жінок, які виховують дітей з інвалідністю, працівниці інклюзивно-ресурсного центру, кураторки по старостатах Турійської ОТГ. Головною ціллю зустрічі було визначити теми, які є актуальними для жінок в сільській місцевості, а також  спланувати подальшу діяльність у межах проєкту, основною метою якого є: покращити психологічний стан жінок та дівчат в маленьких селах в період запровадження карантину та залучити їх до активного онлайн спілкування, участі у навчальних семінарах-тренінгах, на яких фахові спеціалісти даватимуть поради, індивідуальні консультації, відповіді на питання, як запобігти проявам насильства, сексуального домагання, дискримінації в сім’ях, що спричинює важкий психологічний стан. Консультації надаватимуть психолог, юрист, спеціаліст з комп’ютерних програм, лікар анестезіолог-реаніматолог, фахівець, який  має великий досвід роботи з підтримки людей, які опинилися у складних життєвих обставинах з різних причин, а також як запобігти та протидіяти домашньому насильству, протидіяти дискримінації та порушенню прав уразливих категорій населення та інше. У ході першої онлайн-зустрічі було підписано меморандум про співпрацю і запропоновано робочий план.  

Проєкт «Надання інформаційної та організаційної підтримки жінкам різного віку та дівчатам, у зв’язку з коронавірусом, з віддалених сіл України» впроваджує громадська організація «Центр – Розвиток демократії»  спільно з Турійською селищною радою об’єднаної територіальної громади у рамках проєкту ПРООН "Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні", що реалізовується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

 

Фото ілюстративне (https://pixabay.com)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора