Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

Юні музиканти Турійщини здобули три перемоги на міжнародному конкурсі

Дата: 17.06.2020 15:20
Кількість переглядів: 324

Міжнародний фестиваль-конкурс мистецтв «Super Art-2020», який у Харкові проводився вдруге, став зоряним для маленьких музикантів Турійщини. Троє учасників – учні Турійської музичної школи Марія Гончарук, Катерина Стичук та Богдан Сидорук  здобули перемогу, зайнявши перші місця.                         

(фото ілюстративне)

Карантин вносить свої корективи у всі сфери нашого життя. Для Турійської музичної школи він став певним викликом. Вправлятися грі на інструментах за допомогою відеозв’язку, дистанційно проводити уроки хорового мистецтва та сольфеджіо – спонукали викладачів змінювати підходи, а учнів – відповідально і наполегливо працювати. А участь у конкурсах? Це вже стало невід’ємним правилом для юних музикантів, адже на таких заходах є можливість показати свої вміння, отримати певний досвід, та й загалом на повну зануритися в атмосферу, де царює лише музика.

Тож викладач Катерина Чикун разом зі своїми учнями вперше вирішили взяти участь у дистанційному конкурсі міжнародного масштабу у номінації інструментальне мистецтво акордеон або баян. Кожен конкурсант мав надіслати відео виконання однієї музичної композиції. Жанрових обмежень не встановлювали. Марія Гончарук презентувала Експромт «П’яццолломанія», Катерина Стичук – «Кантрі», а наймолодший учасник Богдан Сидорук – «Веселу польку». Якщо для Марії Гончарук участь і перемоги у різного рівня конкурсах вже звична справа, то для другокласниці Катерини Стичук – це друга спроба (у лютому дівчинка отримала гран-прі в обласному конкурсі баяністів та акордеоністів). А от для першокласника Богдана участь у міжнародному фестивалі-конкурсі став дебютним і, як бачимо, дуже вдалим.

Викладач Катерина Чикун, радіючи успіхам своїх учнів, зауважила, що  участь у дистанційному конкурсі – це цікавий і новий досвід. Проте конкурси, які відбуваються «вживу», – це дещо інше. Тому в майбутньому акцент робитимуть все ж на участі саме в таких конкурсах. Новим досвідом для викладача стало і проведення уроків у відеорежимі. Зі старшокласниками, зі слів моєї співрозмовниці, займатися було простіше, а з тими, хто лише почав освоювати гру на акордеоні та баяні, – складніше.  Оскільки, як зауважила Катерина Чикун, у перший рік занять виробляється необхідний музикантові навик – правильна постановка інструменту, а також звуковидобування та міховедення. Своїм учням Катерина Сергіївна побажала набратися за літо сил, аби восени уже не в карантинному режимі, на що багато хто сподівається, приступити до навчання і досягати нових вершин на музичному олімпі.

Ірина ПРУС.

Фото Ірини ПРУС.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора