Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

Мешканців Турійської громади закликають вшанувати померлих родичів на місцях їх спочинку після завершення карантину

Дата: 24.04.2020 14:06
Кількість переглядів: 297

Фото без описуЗа тиждень після Великодня починаються поминальні дні. За християнською традицією, яка роками панує в українських сім’ях, рідні і близькі з'їжджаються зі всіх куточків до місць, де поховані батьки, діди та прадіди, аби пом’янути їх у спільній молитві. Однак карантин вніс свої корективи й сюди.

Щоденні статистичні дані захворювань на коронавірусну хворобу COVID-19, які оприлюднює МОЗ,  яскраво свідчать, що масове захворювання людей фіксують після відвідувань багатолюдних зібрань, в тому числі й у церквах.

22 квітня відбулося засідання штабу по боротьбі з гострою респіраторною хворобою COVID-19, функції якого виконує комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, що створена при виконкомі Турійської селищної ради. У зв'язку з необхідністю дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів, направлених на запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, відповідно до рекомендацій Міністерства охорони здоров’я комісія рекомендує священнослужителям перенести поминальні дні на час після завершення карантину, або ж обмежитись проведенням поминальних панахид у храмах без участі парафіян. А також зобов’язала священнослужителів та громадян, які під час карантину перебуватимуть на території кладовищ, строго дотримуватись протиепідеміологічних правил.

Турійська селищна рада сподівається на розуміння, особисту свідомість і відповідальність кожного мешканця громади задля уникнення розповсюдження небезпечної інфекційної хвороби.

До слова, на попередніх засіданнях штабу по боротьбі з гострою респіраторною хворобою COVID-19 було прийнято низку рішень. Відповідно до одного з них, (прийнятого на підставі рішення Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Волинської обласної державної адміністрації від 25 березня 2020 року №6) двічі на тиждень проводиться санітарна обробка центральних вулиць Турійська. Багатоквартирним будинкам житлово-комунальне підприємство роздало хлорне вапно. У Турійській селищній раді зауважують, що в разі потреби мешканці багатоповерхівок можуть звертатися у селищну раду, аби отримати його додатково для проведення дезінфекції. Також у селищній раді повідомляють, що людям, які не мають можливості придбати маски, можуть надати їх безкоштовно.

Фото ілюстративне


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора