Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

У Турійську ветерани Афганської війни вшанували пам’ять побратимів

Дата: 14.02.2020 16:00
Кількість переглядів: 312

Афганська війна залишилася болючим шрамом на долях людей, яких за наказом радянського керівництва протягом 10 років відправляли воювати у далеку і чужу країну. 15 лютого 1989 року став днем виведення військ з Демократичної республіки Афганістан. Відтоді щороку в цей день або напередодні у Турійську з усіх куточків району збираються учасники бойових дій в Афганістані, аби пом’янути побратимів, які відійшли в інші світи, подякувати тим, хто не залишається осторонь проблем, з яким сьогодні стикаються «афганці» і просто поговорити, відчути підтримку один одного.

Вшанувати пам’ять побратимів ветерани Афганської війни разом із представниками влади насамперед вирушили до пам’ятного знаку, встановленому на Пагорбі Слави. На ньому викарбувані слова: «Наш біль – Афганістан! (1979–1989)» та імена чотирьох наших земляків, які повернулися до своїх домівок у домовинах: турійчанина М. Бобрика, луківчанина А. Ляшука, А. Лук’янова з села Туличів та Ю. Панасюка з Дажви. Квіти лягли і на могили побратимів.

А потім ветеранів Афганської війни запросили до затишної зали районної бібліотеки, де відбувся вечір-реквієм «Ми будем довго пам’ятати…», який провели працівники районної бібліотеки та районного будинку культури. До запрошених почергово зверталися Турійський селищний голова Олексій Безсмертний, перший заступник голови райдержадміністрації Леонід Марчанчин, начальник відділення військового обліку та бронювання сержантів і солдат запасу Турійського районного військового комісаріату Сергій Яровенко, голова Турійської районної організації УСВА Володимир Пономарьов і Микола Оніщук, заступник голови обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану, який також вручив відзнаки.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото Миколи Стеця і Сергія Яровенка.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора