Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

 У День Гідності та Свободи турійчанам продемонстрували документальну кінострічку «Майдан»

Дата: 22.11.2019 16:23
Кількість переглядів: 848

Фото без опису

Класик світового кінематографу Олександр Довженко говорив: «Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців». Тож, аби нас, українців, не заводили у тенета неправди та брехні, слід цікавитися власною історією. Вона складна, інколи незрозуміла, часто болюча, а подекуди викликає захоплення. Наша історія пишеться щосекунди і без зупину.

У новітню історію України вписані дві доленосні події, які відбулися з інтервалом у дев’ять років – Помаранчева революція 2004-го і Революція Гідності 2013-го. Їх пов’язує непереборне бажання українців відстояти право на вільний вибір будувати майбутнє своє і своїх дітей. У 2013 і 2014-му роках це вартувало багатьом нашим землякам здоров’я і навіть життя. А зважаючи на російську агресію, захищати власну свободу, незалежність та гідність ми мусимо й нині.

21 листопада, у День Гідності та Свободи, громадськість Турійська зібралася у приміщенні районної ради на символічний урок історії. Хвилиною мовчання було вшановано загиблих на Майдані та у російсько-українській війні. Лягли квіти до підніжжя пам’ятного знаку «Героям Небесної сотні». Учасник Революції гідності турійчанин Андрій Полячук коротко оповів про події Майдану, пропускаючи їх через призму власного досвіду. Звертаючись до молодого покоління, він закликав їх щодня виховувати у собі українця.

Фото без описуНа продовження був продемонстрований повнометражний документальний фільм «Майдан» Сергія Лозниці, який вважається одним з найкращих документалістів світу. Головний герой фільму – український народ. У стрічці немає жодного інтерв’ю чи коментаря, лише довгі загальні плани. Режисер неупереджено фіксував постійний рух людей, це його власний Майдан, у який потрапляє глядач під час перегляду

Фото без опису

Фото без опису

Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової  згоди gromada.org.ua/gromada/turiyska/ заборонено.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора