Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

Турійське озеро привабливе і восени

Дата: 14.11.2019 15:02
Кількість переглядів: 667

Турійське озеро облюбували лебеді, яких називають птахами вірності і кохання. Нині там обжилося чотири пари цих пірнатих.

Купальний сезон давно закритий. І ще недавно гамірний та багатолюдний берег Турійського озера сьогодні стоїть у тихій задумі. Тепер воно належить рибалкам і тим, хто з сім’єю чи дружною компанією хоче побути на лоні природи, зварити на вогнищі ароматну рибну юшку чи посмажити шашлички біля водного плеса, окутаного золотом осені.

А згодом прийшла на озеро небайдужа людина, відповідно, відбулися, хоч невеликі, але позитивні зміни.

Володимир Василюк, на якого цього літа покладена місія доглядати за Турійським озером, що належить громаді, дбайливо оглядає споруди, збудовані перед купальним сезоном: альтанки-грибочки з дерев’яними столами та лавами, які на замовлення Турійської селищної ради збудувало житлово-комунальне господарство. Приємно, що й в цю пору турійчани із задоволенням там влаштовують пікніки.

Вздовж берега стоїть рядочок лавочок.

Володимир Васильович зауважує, що відпочивальники сміття майже не розкидають, недопалки залишають у попільничках, спеціально прилаштованих на столах, а сміття в урнах. А ще перед купальним сезоном обладнали місце для переодягання, воно теж у хорошому стані. Все зроблено добротно, з металічних профілів, труб і бляхи. Дещо оновили дитячий майданчик.

- До наступного сезону потрібно повністю перебудувати місток, ділиться бажаним Володимир Василюк. – Металічні понтони з іржавіли і не мають ніякого вигляду. Хоч ми його і підремонтовували, все ж місток потрібно повністю замінити. Буде добре, якщо взимку вдасться встановити палі, а дерев’яний настил можна буде зробити пізніше. Можна було б, щоб молодята тут робили фото сесії. Місточки для рибалок теж планують підрихтувати. Володимир Васильович, який і сам затятий рибалка та ще й з чималим стажем, зауважує, що в нашому озері водиться багато щуки, окунів, а ще краснопірка, линок, плотва. А от природнім очисником від рослинності міг би стати білий амур. Проте зариблення озера цією рибою потребує чималих коштів.

А загалом небайдужих турійчан просять доєднуватися до облаштування нашого спільного місця відпочинку і подавати свої ідеї у Турійську селищну раду.

Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди gromada.org.ua/gromada/turiyska/ заборонено.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора