Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

Культосвітню родину Турійщини привітали з професійним святом

Дата: 08.11.2019 12:47
Кількість переглядів: 377

Мова і культура – це душа нашого народу, духовне коріння, генетичний код нації, завдяки якому усе українське відроджується через століття, незважаючи ні на що. Тож символічно, що День працівника культури і майстрів народного мистецтва відзначається 9 листопада – у День української мови та писемності.

Напередодні професійного свята велика і творча культосвітня родина зібралася у теплому сімейному колі. Місцем зустрічі стала, так звана, їхня друга домівка – Турійський районний будинок культури. Сюди завітали завідувачі і директори закладів культури, бібліотекарі, співаки і танцюристи, гумористи та музиканти.

Фото без опису

Ліричними рядками власної поезії до своїх колег звернулася насамперед начальник відділу культури РДА Інна Мірчук. З професійним святом творців прекрасного привітали Турійський селищний голова об’єднаної територіальної громади Олексій Безсмертний разом із заступником, начальником гуманітарного відділу Любов’ю Лисицею. Оберемок щирих зичень подарували також голова районної ради Ольга Черен і перший заступник голови райдержадміністрації Леонід Марчанчин.

Фото без опису

А ще дійство було багатим на вручення нагород. Під оплески колег з рук посадовців нагороди і квіти отримували десятки працівників культури, аматорів сцени та майстрів народного мистецтва. Також були вручені подарунки від Турійської селищної ради.

Фото без опису

А яке ж свято без нашої, української, пісні? Щиро, від душі вона лилася з уст учасників народного аматорського ансамблю народної музики «Сузір’я», незмінним керівником якого є Микола Романчук.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора