Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

У Турійській громаді працює безкоштовне «соціальне таксі» для людей з інвалідністю

Дата: 08.11.2019 12:11
Кількість переглядів: 681

Фото без описуУ вересні транспортний парк Турійського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) поповнився спецавтомобілем. Його послугами можуть безкоштовно скористатися люди з інвалідністю, а також ті, хто не може самостійно пересуватися, або рухається за допомогою палиць, милиць чи візка. Автомобіль обладнаний автоматичним підйомником, кріпленням для візків, кондиціонером, обігрівачем. У салоні передбачені місця для двох людей на візках і супроводжуючих. «Соціальним таксі» можна скористатися двічі на місяць, діти з інвалідністю – чотири рази. Поїздки здійснюються не лише в межах району.

 

Працівники територіального центру зауважують, що заявку на надання послуги потрібно подати не пізніше ніж за два дні. Зробити це можна в робочі дні: з понеділка по четвер – з 8 до 16 години і в п’ятницю – з 8 до 15 години. Детальну інформацію надають за номерами телефонів: 2-15-45, (099)3516296.

До слова. Таких спецавтомобілів є лише чотири у Волинській області. Турійський територіальний центр отримав його завдяки тому, що розробив успішний проєкт, який підтримали у Міністерстві соціальної політики України. Вартість автомобіля – 1 мільйон 259 тисяч гривень. До реалізації проєкту долучилася Турійська селищна рада (надала кошти на оформлення документів на авто).

Нині на території ОТГ проживає 29 людей, які пересуваються на візках. Крім того, спецавто буде обслуговувати мешканців Луківської ОТГ й інших сіл району. З цією метою підписали відповідний меморандум. Також варто зазначити, що багато батьків дітей з інвалідністю звертаються з проханням допомогти організувати доїзд з сіл у інклюзивно-ресурсний центр, що діє в ОТГ. У центрі працюють різнопрофільні спеціалісти, які надають діткам з особливими потребами кваліфіковану допомогу, зокрема проводять заняття з лікувальної фізкультури. Тож «Соціальне таксі» – дуже важливий проєкт, який реалізований на благо громади.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора