Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

У Турійській ОТГ почали працювати над стратегією розвитку

Дата: 15.03.2019 17:02
Кількість переглядів: 399

У Турійській об’єднаній територіальній громаді відбулося перше засідання стратегічного комітету.

Голова Турійської ОТГ Олексій Безсмертний підкреслив, що без стратегії розвитку неможливий подальший рух громади та отримання коштів із різноманітних джерел. Тим паче, що чимало Волинських ОТГ уже написали та затвердили стратегію розвитку.

Представниця ОТГ Галина Абрамчук відзначила значну допомогу громадам представників Волинського ЦРМС.

 

Директор Волинського ЦРМС Анатолій Пархом’юк підкреслив важливість обраного часу, адже триває черговий крок децентралізації. Громадам, які ще не визначилися зі своїм майбутнім, потрібно добряче придивитися до сусідів та об’єднатися. Він переконаний, що потрібно, щоб стратегія розвитку, програма соціально-економічного розвитку та різні проекти, які реалізовуються у громадах, спільного працювали на благо ОТГ.

 

 

Радниця Волинського ЦРМС із просторового планування Катерина Степчук розповіла про сталий розвиток, від якого потрібно відштовхуватися при початку стратегування. Вона пояснила, що слід розрізняти стратегічний план, який пишеться на 3-5 років і стратегії розвитку, яка затверджується на 7-10 років.

 

Степчук додала важливість збору інформації про громаду, наприклад, анкетування мешканців та підприємців, соціально-економічного аналізу тощо. Також вона зауважила важливість долучення до роботи над стратегією розвитку чи не всіх мешканців громади.

Радниця Волинського ЦРМС із комунікацій Олена Кузьмич зазначила узгодженості стратегії розвитку та комунікаційної стратегії. Вона переконана, що громада має розробити свій логотип та айдентику.

Джерело: http://lgdc.org.ua/branch/3/u-turiyskiy-otg-startuvala-robota-nad-strategiyeyu-rozvytku


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора