Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

Проведення круглого столу з елементами тренінгу в комунальній установі «Інклюзивно-ресурсний центр» Турійської селищної ради Волинської області

Дата: 04.12.2018 16:32
Кількість переглядів: 656

3 грудня 2018 року комунальною установою «Інклюзивно-ресурсний центр» Турійської селищної ради Волинської області проведено  круглий стіл з елементами тренінгу для батьків дітей з інвалідністю “Системна підтримка дітей з особливими освітніми потребами в інклюзивно-ресурсному центрі”.  Написавши свої очікування та ознайомившись з програмою, учасники заходу переглянули фільм “Дитячі прохання до батьків”, який озвучила та прокоментувала практичний психолог.

Заступник Турійського селищного голови з питань діяльності виконавчих органів влади - Лисиця Люба Іванівна сказала, що найважливіша група як у громаді, так і у спільноті закладу освіти, - батьки. Без співпраці та допомоги батьків інклюзія неможлива, а Турійська об’єднана територіальна громада зробить все необхідне, щоб забезпечити безперешкодний доступ до будівель і приміщень закладів освіти відповідно до державних будівельних норм.

 

З діяльністю Центру ознайомила присутніх директор Каліщук Тетяна Феодосіївна, яка розповіла також про подолання мовленнєвих порушень  та використання ігрових вправ у домашніх умовах. Методами корекційної роботи (методиками нетрадиційного малювання) поділилася практичний психолог ІРЦ Волошина Марія Юріївна.

Про специфіку роботи вчителя-реабілітолога розповіла батькам і гостям Шавалюк Маріанна Вікторівна. Практичну частину круглого столу провела вчитель-дефектолог Коптєва Наталія Миколаївна, залучивши учасників до кінезіологічних вправ та виготовлення квітів орігамі.

У заході взяла участь Лучук Наталія Василівна, виконуюча обов’язки директора Турійської районної філії Волинського обласного центру зайнятості. Вона розповіла щодо можливостей майбутнього працевлаштування дітей з особливими освітніми потребами, здобуття освіти за сприяння служби зайнятості. В процесі спілкування учасникам заходу презентовано нову профорієнтаційну платформу служби зайнятості для учнівської молоді «Моя професія: консультаційна мережа» щодо можливості проходження онлайн тестування, яке допоможе визначитися з вибором професії у майбутньому.

 

На захід була запрошена також Повшук Наталія Петрівна, завідувач сектору обслуговування інвалідів, ветеранів війни та праці управління соцзахисту населення.

На завершення заходу батьки дітей з особливими потребами мали можливість поставити запитання та поспілкуватись у теплій і дружній атмосфері за чашкою гарячого чаю.

 

 

Каліщук Тетяна Феодосіївна,

директор КУ «Інклюзивно-ресурсний центр»

Турійської селищної ради Волинської області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора