Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

Відкриття Інклюзивно-ресурсного центру в селищі Турійськ

Дата: 25.09.2018 17:36
Кількість переглядів: 574

18 вересня 2018 року у Турійській об’єднаній територіальній громаді відчинив двері інклюзивно-ресурсний центр для дітей з особливими освітніми потребами. Функціонуватиме він в приміщенні Будинку дитячої творчості за адресою смт Турійськ, вул. Уршулі Сяркевич, 5 він обладнаний пандусом та поручнями відповідно до вимог Державних будівельних норм.

 

На урочисте відкриття інклюзивно-ресурсного центру завітали голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко, його заступник Світлана Мишковець, Турійський і Луківський голови об’єднаних територіальних громад Олексій Безсмертний та Анатолій Климук, голова райдержадміністрації Орест Василишин, голова районної ради Ольга Черен. А найголовнішими гостями були дітки з особливими потребами і їхні батьки.

Олександр Савченко, який прибув на урочистий захід із солодкими гостинцями для дітей, розповів, що у Турійську відкривається дев’ятий на Волині інклюзивно-ресурсний центр. Олексій Безсмертний зауважив, що цей центр створений спільними зусиллями Турійської і Луківської ОТГ, Турійської районної ради та Турійської районної державної адміністрації за сприяння Волинської обласної державної адміністрації і Президента України.

В установі введено чотири посади: вчителя-дефектолога, вчителя-логопеда, вчителя-реабілітолога, практичного психолога.

З метою проведення комплексної роботи в Центрі обладнані кімнати лікувальної фізкультури, практичного психолога, вчителя-дефектолога та логопеда. Крім того, в коридорі обладнали зону очікування для батьків. Приміщення наповнюються сучасними меблями та приладдям, що створює комфортні умови для навчання дітей з особливими освітніми потребами.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора